O învăţătoare dorită de elevi, promptă şi bună profesionistă
Există un cadru didactic, devotat trup şi suflet meseriei de dascăl, cu o măiestrie şi tact pedagogic deosebite, care suferă, dar şi trăieşte momentele de succes împreună cu elevii, ambiţioasă în tot ce face, adorată de copii, tenace şi promptă în procesul de învăţământ, atât instructiv, cât şi educativ, care se numeşte MIRELA BOCA, cea care coordonează, formează şi şlefuieşte cele 24 de suflete din clasa a II-a D, de la Şcoala Generală “Ştefan cel Mare” din Bistriţa.
Elevii şi-au ales denumirea de “Clasa Delfinilor”, nume predestinat atmosferei care domneşte în clasă, cât şi spiritului de întrajutorare între elevi şi al cadrului didactic care este a doua “mamă” pentru “prichindeii” din clasa a II-a D.
Iată cum o caracterizează prof. RODICA PETRUŢIU, directoarea şcolii pe înv. MIRELA BOCA: “Este un cadru bine pregătit, iubită mult de copii, foarte bine integrată în colectiv, promptă şi pregătită profesional”.
Clasa are înscrişi 24 de elevi, toţi frecventează cursurile, este o clasă cu învăţământ tradiţional, dar învăţătoarea aplică între metode şi cele de gândire critică pe care elevii le agreează foarte mult, în colaborare cu înv. LIA SAS, o colegă deosebită şi mărinimoasă.
Menţionăm că înv. MIRELA BOCA a urmat cursurile de step by step, a participat la toate activităţile de perfecţionare ale IŞJ, comisiile metodice, cercuri pedagogice etc., doreşte să acumuleze cât mai multă experienţă, copiii învaţă B şi FB, iar elevul CLAUDIU CIOCAN doreşte să o aibă cadru didactic “şi în clasa a V-a”, eleva ANAMARIA IRIMIE este cea mai bună din clasă, rezolvând toate testele fără greşeli şi ELENA KOCZI este cea mai talentată la desen, obţinând locul I la toate concursurile organizate pe şcoală. Toţi elevii îşi doresc ca învăţătoarea să rămână la clasă, ceea ce este un lucru normal, firesc şi care asigură succesul şcolar.
Materialul didactic, ornarea clasei, mobilierul, sunt de o calitate deosebită, clasa participând la realizarea de expoziţii la nivelul instituţiei şcolare, se fac pregătiri pentru Serbarea pomului de iarnă, concurs pentru confecţionarea podoabelor pentru pom, colectarea de daruri pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse etc., iar Comitetul de părinţi cuplează la toate acţiunile clasei, inclusiv de înfrumuseţare.
Deci, “Omul sfinţeşte locul” este valabil la această clasă, iar învăţătoarea merită felicitările noastre.
Adaugă comentariu nou