Lămâia, inamicul răcelilor de sezon
Pe toată perioada iernii, lămâia nu ar trebui să ne lipsească din casă deoarece în compoziţia ei se găsesc din belşug vitaminele C şi B, riboflavină, calciu, fosfor, magneziu, proteine şi hidraţi de carbon, nutrienţi care ne pot ajută să trecem perioadă rece a anului fără probleme de sănătate.
Vitamina C, bine reprezentată în compoziţia fructului galben, este un antioxidant puternic ce protejează ce protejează organismul de infecţii şi previne bolile degenerative.
Nu trebuie să aşteptăm să ne îmbolnăvim că să bem ceai. O ceaşca de ceai, din plante sau fructe de pădure, energizează, tonifica, detoxifica organismul, vindecă şi linişteşte, calmează şi ne ajută să dormim bine.
O ceaşca de ceai cald, preparat acasă, băut zilnic, pe vreme rece, în care stoarcem zeamă de lămâie din belşug, ne poate feri de răceală şi gripă, întăreşte imunitatea şi e mult mai sănătos decât cafeaua sau o băutură energizantă.
Limonada, băutura preparată din apa şi lămâie care, odinioară, era răsfăţul bunicilor noştri, nu e, aşa cum greşit cred unii, doar o băutură de vară. Se poate prepara în orice anotimp, folosind apa plată, de izvor sau minerală şi lămâie, atât cât se bea pe parcursul unei zile. Pe vreme rece, limonada se bea la temperature camerei. Acestea, pe lîngă un stil de viaţă cât mai adecvat sezonului, cu plimbări zilnice în aer curaţ,cu călirea organismului cu apa rece, o alimentaţie şi o îmbrăcăminte corecte, ne vor feri de răceli şi astfel vom ajunge cu bine în primăvară.
Gheorghe Puica DSP BN Comp. de promovare a sănătăţii
Adaugă comentariu nou