Consilierii PNL îi dau replica primarului Ovidiu Creţu
Consilierii municipali PNL Sorin Hangan, Gheorghe Tuţă, Vasile Moldovan şi Sorin Peteleu au susţinut, joi, o conferinţă de presă, pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de primarul Ovidiu Creţu privind posibila stare de incompatibilitate a unora dintre ei. Edilul Ovidiu Creţu a afirmat că, în ultima şedinţă de Consiliu Local, trei consilieri municipali (Gheorghe Tuţă, Sorin Hangan şi Maxim Gagea) nu au respectat Legea 393/2004 şi au avut intervenţii pe marginea proiectului de hotărâre privind finanţările nerambursabile, asta în condiţiile în care cei trei aleşi locali sunt membri ai unor asociaţii nonguvernamentale care au aplicat pentru obţinerea acestor fonduri nerambursabile din bugetul local. "Ori, legea spune că nu participi nici la dezbateri, pentru că poţi influenţa un vot prin luări de poziţie, prin dezbateri".
Vezi ce spun consilierii PNL:
Sorin Hangan, consilier municipal PNL: Eu, Sorin Hangan, declar public că nu am fost şi nu sunt membru niciunei organizaţii sau asociaţii care a depus proiecte pe Legea 350. Apoi citez din primarul Ovidiu Creţu: ,,I-am avertizat să nu ia parte la dezbateri, să nu se înscrie la cuvânt”. Nimic adevărat. Nimeni, nici domnia sa, nici doamna secretar, nici preşedintele de şedinţă Camelia Tabără nu au spus că cei care cred că ar putea avea o problemă vizavi de acest proiect de hotărâre, să nu participe, să iasă din sală, să treacă drumul la o cafea. Nimeni dintre dânşii nu a spus asta, dar în momentul în care am anunţat că nu vom participa la vot, domnul primar a spus că nu trebuia să îl facem să îşi piardă timpul şi ar fi trebuit să iasă de la bun început afară. Nu am fost membru în nicio comisie de evaluare a proiectelor, iar intervenţia la care făcea referire domnul primar a fost cu titlul general, am întrebat cum s-au schimbat criteriile de la o şedinţă la alta. Primarul Ovidiu Creţu nu a înţeles nimic din ce înseamnă instituţia consilierului local. Această instituţie nu a fost înfiinţată ca să ridice mâna la sensul înclinărilor din cap ale domniei sale. Nu a înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în 16 noiembrie, cetăţenii nu mai vor ca 2, 3, 5 să se întâlnească într-un birou de cleştar şi să hotărească care merităm să mâncăm, cum să mâncăm şi care merităm să trăim. Eu mă simt jignit de fiecare dată când la şedinţele de CL face acel gest, pentru că şi colegii domniei sale sunt persoane care au dat dovadă de profesionalism în meseriile lor.
Gheorghe Tuţă, consilier municipal PNL: Declaraţiile primarului privind o posibilă stare de incomaptibilitate le încadrez la capitolul declaraţii politice prin care domnia sa încearcă să deturneze atenţia de la subiectele publice şi de la eşecurile pe care le înegistreaz tot mai des vizavi de ceea ce a promis şi ceea ce realizează. Toată discuţia la care am participat eu şi maoritatea colegilor s-a cantonat la domeniul ,,sport de performanţă” – domnia sa a patronat acea comisie de evalaure a proiectelor şi a ajuns la performanţa, între ghilimele, de a nu mai finanţa niciun proiect, de a lăsa sportul de performanţă într-o situaţie inacceptabilă. Ne-am putea imagina cum ar arăta viaţă oraşului fără a finanţa domeniul cultură? Sau domeniul social? În concluzie, dacă ar fi apreciat acest posibil conflict de interese, secertarul municipiului care răspunde de legalitate, poate lucrurile ar fi fost mai serios privite sau dacă ANI ar fi anunţat că vreunul dintre noi ar fi fost în situaţia asta, atunci lucrurile săteau altfel. Nu m-am aflat într-o stare de conflict de interese, în condiţiile în care s-a supus la vot proiectul de hotărâre cu toate componentele lui, am declarat public că nu particip la vot. Eu sunt membru al unei asociaţii care se află pe lista celor care au depus proiecte.
Ioan Peteleu, consilier PNL:Si eu fac parte dintr-o organizaţie eguvernamentală. După 2012 s-au depus proiecte de către acea organizaţie, dar nu s-a câştigat niciunul, ca urmare…Acum ce să facem, să ieşim din asociaţii? Domnul primar să nu ne mai primească în comisii! Anul acesta, am făcut parte din comisia care a evaluat proiectele depuse pe domeniul social.
Vasile Moldovan, consilier municipal PNL: Sunt şi eu membru al unei asociaţii (n.r.- Asociaţia Amazoanelor Bistriţene),care a depus un proiect la social. Nu am participat la evaluare. Eu am făcut parte din comisia care a evaluat proiecte depuse la domeniul cultură. De pildă, vă pot spune că Asociaţia Bistriţa Civică, care avea un proiect depus, nu a fost finanţat, pentru că nu întrunit toate elementele pentru a fi finanţat.
Consilierul PER Maxim Gagea, într-un comentariu postat pe site-ul cotidianului nostru, susţine că nu a luat cuvântul în plen şi a părăsit sala de şedinţe înainte de vot şi oferă ca argument, stenograma şedinţei.
Maxim Gagea, consilier PER: Constat că primarul nu poate despărţi adevărul de minciuna de tip PSD ! Cum puteţi susţine că eu am participat la dezbaterile în cauză, când nu am luat cuvântul în plen şi am ieşit din sală înainte de vot? Consultaţi stenograma de şedinţă! S-au transferat din Parlamentul şi Guvernul României în Consiliul Local Bistriţa, metehnele politrucilor ( minciuna, duplicitatea, coruptia) ?
Citiţi şi:
- Ovidiu Creţu: Lucrurile se vor complica pentru consilierii Tuţă, Gagea şi Hangan. Cred că îi vor aştepta drumuri pe la Curtea de Apel din Cluj şi pe la ÎCCJ
- Reproşuri liberale privind bugetul municipiului Bistriţa pe 2015
- Consiliul Local dincolo de şedinţă
- Consilierii locali şi primarul Ovidiu Creţu au jurat credinţă bistriţenilor
- Muthi şi Armean merg mai departe!
Comentarii
Cretu a impins lucrurile prea departe cel putin in privinta Centurii Ocolitoare prin Padurea Codrisor, pentru interese personale meschine, blocand proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, cuprinse in Planurile Urbanistice Zonale Codrişor 1 şi Codrişor 2.
Nu o data primarul Cretu a recunoscut că poseda teren în zona pe unde va trece centura 2-Sud. Iata ce declara acst individ inca in anul 2009: “Da, am acolo 45 de ari, cumpărați prin 2000-2001. Dacă va fi să îl vând la un preț bun, normal că îl vând. Soția l-a moștenit de la socrul meu, din câte știu sunt deja făcute actele de împroprietărire”. Cu alte cuvinte, in mintea primarului, prioritatea nu este rezolvarea traficului de tranzit prin centura ocolitoare, ci modul in care aceasta investitie poate sa contribuie la cresterea valorii terenului pe care il detine.
Ba mai mult, iata ce declara Dorina Tiron intr-un interviu din anul 2010 pe vremea cand era directorul general al CNADNR:
-Beneficiarul nu poate să îşi asume acum riscul de a renunţa la Varianta II Sud a centurii ocolitoare Bistriţa, cu atât mai mult cu cât proiectantul, SC IPTANA SA, a încasat deja nişte bani. „Dar, atenţie, noi am plătit nişte bani pentru proiectare. (…).
( redactor – Vreţi să spuneţi că proiectantul a încasat nişte bani până la ora actuală? )
-Păi singur că a încasat, nu-i normal? Doar şi-a făcut treaba până acum. A obţinut avize, autorizaţii aproape de la toată lumea”.
Fara comentarii !!!
Adaugă comentariu nou