Administraţia şi priorităţile municipiului Bistriţa, în dezbaterea publică a Asociaţiei Bistriţa Civică
Având mesajul „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, Asociaţia Bistriţa Civică a iniţiat o dezbatere publică despre modul cum este administrată comunitatea din municipiul Bistriţa şi să stabilească care sunt priorităţile pentru anul 2017 şi pe termen lung, care sunt acţiunile pe care trebuie să fie implementate cu prioritate, întocmindu-se un proces-verbal care va fi înmânat Consiliului Local Bistriţa.
Activitatea a fost organizată în aula Extensiei Bistriţa a UBB Cluj-Napoca şi au participat la ea în jur de 50 de persoane din diferite domenii de activitate şi diferite profesii.
Florin Chereji a prezentat şi proiectat domeniile unde trebuie intervenit, acţionat şi propunerile de rezolvare ale administraţiei locale în favoarea cetăţenilor şi pentru o optimizare şi fluidizare a tuturor proiectelor, cu modificări venite din partea societăţii civile, a celor care trăiesc şi convieţuiesc în această urbe.
Marius Bălan, fondator al Asociaţiei Bistriţa Civică, a venit cu propuneri privind amenajarea malului râului Bistriţa, amenajarea drumului de pământ de pe malul Bistriţei până la Podul Budacului, amenajarea unui nou parc municipal, cumpărarea Casei Ion Zidarul şi să-i dea o utilitate publică, să devină Casa Societăţii Civile.
Monica Munthiu, membru fondator ABC, propune racordarea tuturor străzilor la apă, canalizare, gaz metan, interzicerea construirii caselor care nu au acces la drum, sală de sport pentru Liceul de Arte „Corneliu Baba”, organizarea de circuite turistice şi culturale în municipiul Bistriţa.
George Damian, membru ABC, doreşte modernizarea tuturor drumurilor şi aleilor; Vrâncean Ioan, din Unirea, a primit o amendă pentru casă, cu o dobândă mare şi nejustificată. Alexa Ionela propune restricţionarea traficului şcolilor de şoferi între orele 6.00-8.00 şi 18.00-19.00, reabilitarea blocurilor să se facă numai în baza unui „Regulament de identitate coloristică – cromatică”, prin armonizarea culorii cu strada şi consultarea cetăţenilor.
Prof. Viorel Simionca precizează aspectul ca vopsirea blocurilor să se facă cu acordul cetăţenilor, iar mizeria din jurul blocurilor se datorează „nesimţirii locatarilor, atât celor de 70 de ani, cât şi celor de 20 de ani”.
Tânăr, reîntors din Cluj-Napoca, Alexandru Vintilă propune restricţionarea masivă a maşinilor în centrul municipiului, Bistriţa fiind sufocată de maşini, acces pentru maşini de numai 1,5 to greutate pentru a nu distruge infrastructura, interzicerea parcărilor pe trotuare.
Gheorghe Tuţă, fost consilier PNL, mulţumeşte Bistriţei Civice pentru salvarea Pădurii Codrişor. Sunt necesari bani pentru apă şi canal în cartierele municipiului, construirea de săli de sport şi de parcări, inclusiv amenajarea parcării de la Camera de Comerţ.
Florin Chereji, în calitate de moderator, a prezentat Bugetul pentru anul 2017, obiectivele propuse şi invită cetăţenii la dezbaterea şi aprobarea lui.
Citiţi şi:
- Ing. Virgil Petruţiu, de la Dynamic Tools, se alătură echipei "Bistriţa Civică"
- Peste 4.000 de semnături pentru amenajarea Pădurii Codrişor ca zonă de agrement
- Adrian Florin Chereji: Primăria mimează democrația
- Dezbatere publică a proiectului de Hotărâre a Consiliului local (HCL) privind asigurarea pazei unităților școlare
- "Pădurea-parc Codrișor", dezbaterea publică la Teatrul de vară
Comentarii
Fosta șosea de centură a Bistriței este acum o stradă în oraș, acum ea este înghițită de cartiere rezidențiale.
Această stradă are mare nevoie de trotuare pe ambele părți, pe care copii să poată merge în siguranță la școală.
Deasemenea ea are nevoie de piste pentru bicicliști pe ambele sensuri pe care oamenii să poată merge la muncă, în sigurață, nepoluant și într-un mod benefic pentru sănătatea lor.
Prin urmare fosta șosea de centură nu mai are spațiu unde să se extindă la 4 benzi și ca lungime.
Sunt unele voci care prin diferite soluți fanteziste bănuiesc că această stradă se poate extinde (exemplu dărâmarea de case, pod peste tot canalul de gardă etc…).
În campania electorală trecută pentru consiliul local doar două persoane au avut nesăbuința să promovoveze ideia extideri fostei centuri și din această cauză ele au obținut un număr de voturi ridicol de mic.
Acești oameni neinspirați, care a propus ce nu vor locuitori Bistriței, sunt Liviu Rus și Petru Sigartău.
Așa că recomand politicenilor locali dacă intenționează să fie votați doar de familie să promoveze extinderea fostei șosele de centura.
Pentru politiceni care vor să aibă un număr considerabil și stabil de vontanți le sugerez să construiască pe această stradă trotuarele și pistele pentru bicicliști.
Padurea Codrisor trebuie sa ramana padure virgina.
Nu este deajuns ca ea a fost distrusa de strada Tabara acum PD-listi din asociatia Bistrita Civica vor sa o distruga sistematic prin trasformarea ei in padure parc.
Nustiu cum politiceni nostri reusec sa distruga tot: Padurea Suleward deja distrusa prin trasformarea ei in Padure Parc, Padurea de pe dealul Cocosului prin partia de schi, Padurea Codrisor prin strada Tabara si alte constructia. Singuara padure din jurul orasului care inca mai rezista este cea de pe dealul Cetatii.
Adaugă comentariu nou