Pe aripi de muzicã uşoarã, în Câmpiile verzi ale Rozaliei Fucã-Tomescu
O cunoscută, titrată, consacrată şi profesionistă în domeniul abordat – muzica uşoară, Rozalia Fucă-Tomescu, ne-a surprins plăcut şi emoţionant prin lansarea unui nou album de muzică uşoară, sugestiv intitulat „Câmpiile verzi”, în care sensibilitatea, vibraţia deosebită a vocii şi amplitudinea ei, mesajul transmis prin texte, a făcut să vibreze sufletele şi inimile celor aflaţi la Centrul Cultural Dacia, în Sala Valeria Peter Predescu, un public select, avizat şi iubitor de adevărată muzică uşoară românească şi nu numai.
Deosebitul eveniment s-a derulat sub patronajul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a Centrului Judeţean pentru Cultură şi Şcoala Populară de Arte Bistriţa, care promovează valorile autentice şi încurajează tinerele talente, fiind o rampă de lansare atât pentru profesionişti, cât şi pentru amatori, mai ales în Anul Centenarului Marii Uniri.
Deosebitul, frumosul şi sensibilul eveniment a fost moderat cu profesionalism de către Menuţ Maximinian, etnolog şi director al ziarului „Răsunetul”, care a făcut o pertinentă şi dezvoltată prezentare a evoluţiei Rozaliei Fucă Tomescu în raiul domeniului muzical, venind cu argumente şi precizări privind valoarea artistei, cât şi a premiilor obţinute de-a lungul carierei.
Despre puterea de interpretare deosebită, în toate genurile muzicale, ale prof. Rozalia Fucă-Tomescu, director al Şcolii Populare de Artă Bistriţa, cât şi despre evoluţia şi succesele deosebite obţuinute în cariera de dascăl şi director, dirijor al Corului de la Biserica „Coroana” din Bistriţa, au vorbit, la modul laudativ şi superlativ, scoţând în evidenţă dăruirea, calitatea vocii şi a repertoriului abordat, foştii profesori şi prieteni ai artistei, prof. Doina Petrean, prof. şi regizor Eugenia Rusu, fostul profesor şi îndrumător în lumea muzicii, Richard Zaig, prof. Eugen Dunca. Printre cei prezenţi în sală au fost Elvira Botoş, care a felicitat-o pentru valorosul album imprimat, dar şi colegi de la Şcoala Populară de Artă.
Au fost momente de un adevărat regal de muzică uşoară, de bună calitate, de mare sensibilitate şi emoţie, susţinute, cu profesionalism de către Rozalia Fucă-Tomescu, cu piese ritmate şi valoroase de pe albumul „Câmpiile verzi”, fiind acompaniată, cu mult talent profesionist şi multă măiestrie, de prof. şi compozitor Viorel Simionca din Bistriţa, la orgă.
Artista şi-a făcut un cuprinzător feed-back al activităţii sale şi al evoluţiei muzicale în România şi peste hotare, câştigând numeroase premii şi mulţumind profesorilor, îndrumătorilor, colaboratorilor, inclusiv presei, respectiv ziarului „Răsunetul” pentru felul cum a fost mediatizată de către redactorii Ioan Lazăr şi Al. C. Miloş de-a lungul vremii.
Un frumos şi surprinzător moment a fost un dans autentic indian, executat cu profesionism şi graţie de către Adina Denisa Mikesz, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, primind patru de „Da” la „Românii au talent”, fiind selectată în finala din Croaţia, unde participă 17 ţări, în cadrul concursului „Dace star România!”.
Recitalul frumuseţii stropilor de muzică uşoară a Rozaliei Fucă-Tomescu, dotată cu „talentul Divin” al muzicii uşoare, populare, culte, romanţe etc., s-a încheiat cu îndrăgitul şlagăr „Drumurile noastre toate”, fredonat de către spectatori, artista primind aplauze la scenă deschisă şi acordând autografe pe CD, florile oferite de spectatori fiind o răsplată a muncii şi succesului în viaţa muzicală.
Activitatea s-a încheiat printr-un moment de socializare, la un pahar de vin, unde s-au împărtăşit păreri şi impresii despre frumosul eveniment.
A fost o zi de mare sensibilitate, în lumea fascinantă a muzicii uşoare româneşti, o zi pentru românii născuţi mai devreme, cât şi cei din generaţia tânără.
Citiţi şi:
- Rozalia Fucă-Tomescu, o viaţă dăruită nemuririi, aşezată în carte
- Rozalia Fucă-Tomescu, cu un superb album de romanţe – De unde ştii vioară, tu?
- Sărbătoare la Teaca. Inaugurarea Fondului documentar Rozalia Fucă Tomescu
- Bucuria de a dărui nemurire a Rozaliei Fucă Tomescu, aşezată în carte
- Dialog muzical pe aceeaşi scenă – Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca şi Şcoala de Arte Bistriţa
Adaugă comentariu nou