Prefectul Ioan Ţintean: Ziua Imnului Naţional, simbol al demnităţii şi onoarei poporului român

După Revoluţia din Decembrie 1989, Parlamentul României a consfinţit ca în fiecare an, la 29 iulie, poporul şi armata română să sărbătorească Ziua Imnului Naţional al României, „Deşteaptă-te, române!” – simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, al identităţii istorice şi culturale, al demnităţii şi onoarei poporului roman.

De aceea, în fiecare an celebrăm aceasta zi cu stimă şi respect, ca zi de sărbătoare a poporului român.


Noi, ca mândri cetăţeni ai oraşului imnului, avem un motiv în plus pentru a cinsti, aşa cum se cuvine, Imnul Naţional şi a fi mai uniţi în jurul acestui simbol, nu doar astăzi, ci în fiecare zi, prin faptele şi gândurile noastre.


Prefect 
Ioan Ţintean

Comentarii

29/07/15 08:42
Vizitator

Mereu se face aceeasi greseala ca Bistrita este orasul imnului national. Nu Bistrita este orasul imnului national ci Brasovul. Aici poetul Andrei Muresanu a compus versurile poeziei „Un rasunet” cunoscuta mai mult sub numele „Desteapta-te romane” care a devenit in prezent imnul national. Nici muzica nu apartine lui Anton Pan, fiind un cantec religios,o priceasna, intitulata „Din sanul maicii mele”. Se considera ca autorul melodiei ar fi George Ucenescu, un cantaret de la biserica Sf. Nicolae din Schei, ar fi fost cel care ar fi intonat-o la cererea poetului care cauta o melodie pentru versurile sale. Este cel putin deplasat sa consideri Bistrita ca fiind orasul imnului national, avand in vedere ca pentru prima data cantecul „Desteapta-te romane” a fost intonat in Scheii Brasovului. De altfel si despre Andrei Muresanu se spune ca a fost poetul care a scris multe versuri, dar o singura poezie „Desteapta-te romane”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5