Preşedintele Radu Moldovan: Vom cofinanţa cu 1,2 milioane euro proiectul de extindere a UPU, finanţat cu fonduri europene. Vom construi şi un heliport cu 1,7 milioane euro

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va derula alte două proiecte pentru modernizarea infrastructurii de sănătate, după ce preşedintele Emil Radu Moldovan şi viceprim-ministrul Daniel Suciu au parafat două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 4,6 milioane de euro.
 
Primul proiect semnat este cel de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a UPU - SMURD a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.  Prin acest proiect, una dintre cele mai aglomerate secții ale Spitalului Județean va ajunge de la 280 mp în prezent la 1414 mp după modernizare. Secţia va fi dotată cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație, pentru a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Automat, vor scădea timpii necesari pentru diagnosticare și tratament, va crește calitatea actului medical și se vor reduce infecțiile nosocomiale. Investiția va facilita accesul la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități.  Durata proiectului este de 24 luni, din care 12 luni reprezintă execuția lucrărilor. 
 
„Consiliul Judeţean, din bugetul propriu, pe lângă cofinanţările prevăzute de lege la cele două proiecte finanţate prin POR, va finanţa integral, cu 1,7 milioane de euro, construcţia heliportului. E un proiect care vine în completarea extinderii şi modernizării UPU. Din păcate, decizia luată la nivel naţional de a limita financiar proiectele depuse la 1,5 miloane euro, ne-a adus în situaţia de a cofinanţa extinderea UPU cu 1,2 milioane de euro, pe lângă cei 1,5 prin POR, si să nu mai putem depune cel de al doilea proiect, de heliport. Consiliul Judeţean va face o investiţie de 2,9 milioane euro din buget propriu. Cu construcţia acestui heliport, vom reduce consistent timpii de transfer al bolnavilor aflaţi într-o situaţie gravă către clinici de specialitate”, a precizat preşedintele Radu Moldovan. 
 
Cel de al doilea proiect semnat a vizat reabilitarea termică și modernizarea Secțiilor de boli infecțioase, recuperare, onclogie și dermato-venerice, de pe Strada Alba Iulia. Printre lucrările prevăzute sunt  consolidarea clădirilor, restaurarea elementelor arhitecturale şi a componentelor artistice; refacerea finisajelor interioare și exterioare și repararea elementelor de construcţie ale faţadei; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire, a instalațiilor electrice și a tâmplăriei interioare; adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi.  
 
În context, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut câteva precizări despre proiectul de extindere, modernizare şi dotare a Secției de Terapie Untensivă. Graficul de lucrări arată că dacă lucrurile vor decurge normal, până la finalul verii, această nouă secție va fi finalizată. Investiţia de la ATI este finanțată printr-un parteneriat între Consiliul Județean și Ministerul Sănătății.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5