Proiect educativ de suflet al Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 Năsăud - "Români în Țara Năsăudului" - la cea de a III-a ediție!

Sărbătoarea Crăciunului aduce odată cu el forfotă de bucurie,  entuziasm, deschide porți și suflete. "Crăciunul flutură o baghetă magică deasupra acestei lumi şi sub ea totul este mai blând şi mai frumos.."- Norman Vincent Peale 
 
Atât pentru noi, educatoarele și învățătoarele, cât și pentru copiii noștri din grădi și de la școală, sărbătoarea dedicată Nașterii Pruncului Sfânt stârnește emoție, iubire și prețuire pentru Dumnezeu, pentru tot ceea ce înseamnă obiceiuri și tradiții, familie și colindă, aceasta din urmă fiind "datina" nelipsită. Toate ne apropie de cei din jurul nostru. 
 
Inițiatorii proiectului și-au propus să mențină în prim-plan pentru micuții noștri învățăcei Crăciunul tradițional, identic, autentic, cu nimic diferit de Crăciunul sărbătorit încă din străbuni. 
 
Din juriu au facut parte doamna Sofia Harapașcu, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național "George Coșbuc" Năsăud, domnul Lucian Vaida, doctor în istorie, director al "Muzeului Grăniceresc Năsăudean și domnul Sorin Găzdac, fondator al grupului folk "Armandia" -Năsăud
Într-un cadru de sărbătoare, cald și prietenos, cu miros de cetină și turtă dulce, au fost urmărite, obiectiv analizate și notate 76 de înregistrari realizate de către cadre 145 de cadre didactice din 4 județe. Sub deviza "cea mai mare bogăţie a omenirii sunt copiii", educatoare, învățătoare și profesori au sădit în inima și mintea a 1243 de copii participanți în cadrul proiectului, versuri din colinde tradiționale, obiceiuri de odinioară ale bunicilor... Copiii merită să înţeleagă că prezentul este valoros numai împreună cu trecutul. Fiindcă astfel îmbinate prezintă o garanţie pentru viitor…
 
Datoria noastră este să promovăm respectul şi interesul faţă de tradiţiile culturale în rândul preşcolarilor. Să le insuflăm cunoaşterea zonei geografice şi a tradiţiilor culturale specifice zonei noastre. 
 
Mulțumim tuturor pentru participare și implicare! Mulțumim pentru sprijin doamnei inspector pentru Educație timpurie, profesor Emiliana Chira, doamnei profesor Ana-Maria Ilies, inițiatoarea proiectului și tuturor membrilor echipei de proiect din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 Năsăud. 
Cu mare drag vă așteptăm și la următoarele ateliere! Sărbători cu pace și lumină!
 
Coordonator proiect, prof. învățământ preșcolar Adela Șofroni, Grădinița cu Program Prelungit Nr 1. Năsăud.
Director, prof. Codruța Bîtă-Găzdac
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5