Şapte licee din judeţ s-au întrecut într-un concurs de mediu
-
View the full image
foto
-
View the full image
Mihaela Vlasin
-
View the full image
Bogdan Graur
-
View the full image
1
-
View the full image
Juriul concursului
-
View the full image
Reprezentanţii liceelor inscrise în concurs
-
View the full image
Echipa de la Grupul Şcolar Agricol Beclean
-
View the full image
Echipa de la Grupul Şcolar,,Grigore Moisil"
Sunt liceeni care iau atitudine faţă de poluare şi distrugerea mediului înconjurător. Argument în acest sens, concursul organizat de Consiliul Judeţean, ,,Implică-te şi schimbă lumea”. Elevii din şapte licee din judeţ s-au întrecut într-un concurs de protecţia mediului, cu ajutorul profesorilor şi al echipei responsabile de implementarea proiectului ,,Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Echipa câştigătoare a primit 5.000 de lei pentru finanţarea şi implementarea proiectului.
,,Fiecare dintre noi poate lua atitudine!”
Scopul competiţiei organizată, ieri, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu” a fost acela de a încuraja activismul ecologic al tinerilor. Astfel, s-a realizat o scurtă prezentare a entităţilor responsabile de implementarea proiectului (ONG-uri şi autorităţi), a paşilor pentru organizarea acţiunilor ecologice, cât şi a regulilor de bună practică în acest domeniu.
,,Vă mulţumim pentru pasiunea şi timpul pe care le-aţi depus la conceperea acestor proiecte. Trebuie să recunoaştem că unul dintre avantajele şi premisele pozitive de la care am pornit în întocmirea strategiei noastre pe publicitate, a fost tocmai receptivitatea publicului, în special a tinerei generaţii care priveşte cu interes acest subiect al deşeurilor, un subiect destul de fierbinte pentru societatea în care trăim. Fiecare dintre noi, poate lua atitudine!”, a precizat Mihaela Vlasin, expert relaţii publice în cadrul Consiliului Judeţean.
,,Prin participarea la acest concurs se stimulează spiritul de echipă, dezvoltarea abilităţilor de organizare şi de implicare activă în societate. Este foarte important ca tânăra generaţie să înveţe importanţa acţiunilor pentru protecţia mediului, care trebuie să fie o practici voluntare şi responsabile pentru cât mai mulţi cetăţeni. Concursul va avea un dublu rol: educativ şi informativ, deoarece participanţii vor reflecta asupra problemelor de mediu, vor căuta soluţii şi idei, vor participa la prezentarea proiectelor realizate de colegii lor, vor participa la evaluare şi, cei mai buni dintre ei, vor realiza campanii sau acţiuni de mediu cu impact mare asupra cetăţenilor judeţului”, a spus Bogdan Graur, coordonatorul proiectului ,,Implică-te şi schimbă lumea”.
Cât de Verde?
Întâlnirea a debutat ,, în joacă”, cu un concurs interactiv, ce a oferit posibilitatea liceenilor să-şi etaleze cunoştinţele ecologice sau chiar să le îmbogăţească pe alocuri cu informaţii şi sfaturi cu caracter educativ. Cei mai ,,verzi” au fost premiaţi cu tricouri, tot verzi, oferite de organizatori.
5.000 de lei pentru cel mai bun proiect
Concursul propriu-zis a constat într-o prezentare de proiecte ecologice. Elevii au format echipe de minim cinci persoane şi au fost supuşi provocării de a concepe campanii sau activităţi cu rol de a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor de mediu din judeţ.
S-au înscris în concurs elevi de la Grupul Şcolar,,Grigore Moisil”, Grupul Şcolar Agricol Beclean, Grup Şcolar ,,Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Naţional ,,Andrei Mureşanu” şi Colegiul Naţional ,,Liviu Rebreanu” (două echipe).
Elevii au avut la dispoziţie un ghid pentru realizarea proiectelor, şi au îndrumaţi şi asistaţi de profesorii coordonatori din fiecare liceu.
Conceptul fiecărei echipe a fost prezentat juriului sub forma unui proiect, susţinut verbal. Astfel, liceenii au fost nevoiţi să dovedească şi abilităţi de prezentare a unui proiect, în faţa unui juriu exigent format din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai autorităţilor locale şi ai presei.
La finele concursului au fost premiate toate cele opt proiecte înscrise în competiţie cu diplome şi tricouri, iar echipa câştigătoare a primit suma de 5.000 de lei pentru punerea în aplicare a proiectului selectat de juriul concursului.
Citiţi şi:
- Colegiul Naţional,,Liviu Rebreanu”, cel mai bun liceu din judeţ
- 13 elevi au rămas nerepartizaţi la liceu din cei 3.101 de absolvenţi de clasa a VIII-a
- 13 elevi au rămas nerepartizaţi la liceu dintre cei 3.101 de absolvenţi de clasa a VIII-a
- Olimpicul Rareş Buhai, recompensat cu 10.000 lei pentru performanţele şcolare deosebite
- Groapa Ecologică de la Tărpiu va fi finalizată în noiembrie 2011
Adaugă comentariu nou