Teodora Florea, tânăra din Ocniţa, satul natal al Corneliei Ardelean, ce a impresionat o ţară întreagă

Crescută la Ocniţa într-o familie credincioasă, tatăl fiind diac la biserică, Teodora Florea a impresionat prin prestaţia ei la concursul „Vedeta populară” a Televiziunii Române nu doar juriul, ci foarte mulţi români iubitori ai cântecului popular.
Teodora are 16 ani şi este elevă la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa. „Muzica pentru mine este un element vital talentul îl moştenesc de la toată familia, tata fiind cântăreţ bisericesc, iar bunicul cântând în fiecare zi. Îmi doresc o carieră muzică prin care să transmit gândurile mele fără a fi confundată cu alţi artişti. Vreau să fiu unică”, a declarat Teodora în prezentarea pentru emisiune.
În prima probă a cântat doina „Dă-mă mamă în sat cu tine”. Teodora a impresionat nu doar prin glas ci şi prin ţinuta scenică, Niculina Stoican declarând: „Este pentru prima dată când văd în Bistriţa o cămaşă cusută toată cu mărgele, foarte frumoasă. Îmi placi în întregul tău şi faptul că ai ales o piesă de înstrăinare”.
Mircea Dinescu: „Mi-ai plăcut mult, eşti superbă, iar costumul tău nu este cu nimic mai prejos ca straiele prinţeselor de odinioară”.
„Eşti un copil foarte frumos, bine crescut. Nu trebuie să-ţi doreşti să fii unică ci foarte bună în tot ce faci şi restul vine după aceea” – Cornelia Rednic.
Realizatorul TVR Elise Stan a spus că se bucură de prestaţia tinerei bistriţence: „Te-ai străduit să vii foarte bine pusă la punct şi ai potenţial artistic”.
Concluzia a tras-o după doină Grigore Leşe: „A cântat foarte bine. Este un copil de 16 ani şi, dacă va avea îndrumare, va face lucruri bune, Liceul de Muzică fiind o pornire bună”.
În partea a doua, Teodora a fost însoţită de cea care a descoperit-o, artista Cornelia Ardelean Archiudean, consăteancă şi mentor pentru tânără. Împreună au cântat cântecul „Iaba, bade te mai ţîi!”.
După aplauzele de la finalul cântecului, Cornelia Ardelean a declarat despre „minunea de fată”, după cum o numeşte pe Teodora Iuliana Tudor: „Provine dintr-o familie tradiţională românească, fiind foarte talentată, frumoasă, ştie să căpălească, să ţese, să frământe pâine pentru cuptor şi face mâncare foarte bună, iar vocea aţi ascultat-o”.
„Ioan Gură de Aur spune că omul poate fi vioară la care cântă Dumnezeu. Ele două au fost ca două viori, ca două ceteri”. „Pe mine m-a impresionat Teodora cu prezenţa ei statuară şi cu simplitatea extraordinară care-i dă un farmec, o distincţie şi o eleganţă pe care le transpune în cântec”, a declarat Elise Stan.
Cornelia Lupu Rednic: „Ai văzut ce înseamnă două ardelence frumoase, liniştite, cu vorba blândă! Tu eşti minunată, Teodora! M-ai impresionat prin tot. Îmi placi tare mult şi ţi-am dat o notă foarte mare, aşa cum meriţi”.
Mircea Dinescu: „Mi-a plăcut generozitatea doamnei Cornelia Ardelean Archiudean, care a lăsat-o pe ea în faţă. A fost nemaipomenit de frumos”.
Niculina Stoican: „Foarte frumos. Se pare că ai nişte calităţi nu doar fizice, ci şi vocale şi o intuiţie foarte bună care te va ajuta foarte mult în viaţă”.
La proba a treia, Teodora Florea a avut de reprodus un fragment dintr-o piesă a Corneliei Rednic.
Teodora a încheiat această ediţie din sezonul V pe locul II, Mircea Dinescu menţionând că pentru el este pe locul I. „Mă simt extrem de onorată să mă aflu în faţa unor asemenea personalităţi. A fost cea mai frumoasă trăire şi sper din suflet că o voi retrăi la următoare ediţie”, a spus Teodora.
O felicităm pe Teodora pentru tot ceea ce a făcut în această ediţie şi-i dorim succes pe mai departe cu îndemnul de a nu uita niciodată valorile tradiţionale moştenite din familie pentru că doar prin acestea va reuşi să se remarce în cel mai frumos mod în lume.
Este a doua ediţie în care concurenţii sunt acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”, condusă de maestrul Ştefan Cigu, prezentă în platourile Televiziunii Române cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Centrului Judeţean pentru Cultură. Artiştii noştri profesionişti şi-au arătat încă o dată măiestria, acompaniind cu aceeaşi pricepere fiecare zonă a ţării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5