Tineri pentru tineri: Să lucrăm împreună pentru creativitate şi voluntariat!
Sub acest slogan, un număr de zece elevi de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, membri ai Clubului „Antreprenor Junior” au învăţat împreună cu tinerii asistaţi social de la Asociația ASSOC Baia Mare că problemele sociale sau dizabilităţile sunt elemente fără însemnătate în relaţiile sociale.
La sfârşitul săptămânii trecute, la Baia Mare, a avut loc atelierul “Tineri pentru tineri: Să lucrăm împreună pentru creativitate și voluntariat”, organizat de Centrul Europe Direct Maramureş în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistriţa, Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord şi Asociaţia ASSOC Baia Mare.
Acţiunea face parte dintr-o serie de evenimente organizate, în fiecare an, în parteneriat de cele trei Centre din Regiunea de Nord-Vest, în vederea dezvoltării competenţelor cheie şi, în mod special, a celor antreprenoriale, în rândul tinerilor. „Obiectivul atelierului a fost acela de a dezvolta creativitatea şi spiritul de voluntariat, de a facilita creşterea gradului de înţelegere, în rândul tinerilor, a problemelor cu care se confruntă colegii lor, precum şi creşterea gradului de integrare în societate a copiilor şi tinerilor asistaţi. De asemenea, acţiunea a fost dedicată Anului 2011 – Anul European al Voluntariatului şi Zilei Internaţionale a Voluntarului celebrată în fiecare an pe 5 decembrie”, precizează Elena Bărbos, consilier de comunicare al Centrului Europe Direct Bistriţa.
În cadrul atelierului, tinerii voluntari din cele trei Centre Europe Direct au desfăşurat diverse activităţi creative (confecţionare de bijuterii, obiecte decorative, pictură etc.), distractive (jocuri, concursuri), pe echipe, împreună cu tineri şi copii asistaţi social de la Asociaţia ASSOC Baia Mare şi artistice, intrând în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin colinde cântate împreună. „Acţiunea le-a conferit tuturor participanţilor o lecţie de viaţa emoţionantă despre înţelegere, respect, sprijin, acceptare şi integrare. Concluzia unanimă a fost aceea că problemele sociale sau dizabilităţile sunt elemente fără însemnătate în relaţiile sociale”, conchide Elena Bărbos.
Adaugă comentariu nou