USR propune, la Bistrița, implementarea Bugetului Participativ, prin proiectul „Tu decizi pentru Bistrița!”
Bistrițenii pot participa la gestionarea banilor orașului prin depunere de proiecte, care vizează Bugetul Local Consolidat al municipiului Bistrița pe anul 2019. Acest lucru este posibil dacă propunerea de implementare a Bugetului Participativ, înaintată de către Filiala Bistrița a Uniunii Salvați România și Biroul Parlamentar Cristina Iurișniți, va fi acceptată de Consiliul Local și de primarul Ovidiu Teodor Crețu.
Prin intermediul proiectului se promovează participarea locuitorilor din Bistrița la gestionarea banilor municipiului, și se urmărește transparentizarea modalității de luare a deciziilor de dezvoltare locală.
Bistrițenii pot susține inițiativa USR „Tu decizi pentru Bistrița !”
Implementarea Bugetului Participativ urmărește identificarea și finanțarea proiectelor de interes local inițiate de către cetățeni, fiind un prim și important pas în procesul de bugetare participativă al municipiului Bistrița.
Cetățenii pot trimite propuneri de proiecte prin intermediul Bugetului Participativ și pot decide prin vot proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei „Tu decizi pentru Bistrița!”, pentru anul 2019, stabilind astfel prioritățile de investiții. Cu alte cuvinte, fiind mai mult decât consultare cetățenească, Bugetul Participativ presupune și transferul către bistrițeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5 (cinci)% alocat din bugetul de investiții al orașului. Bugetul participativ funcționează în opt etape distincte.
Biroul Local USR Bistrița
prin președinte Stan Călin
Citiţi şi:
- Stelian Dolha: Vreau să întinerim şi să dezvoltăm Bistriţa. Implicăm bistriţenii în decizii!
- Primăria Bistriţa lansează un concurs de fotografie. Vezi cum poţi fi „Mândru de Bistrița!”
- Şapte consilieri municipali solicită convocarea Consiliului Local Bistriţa, pentru a aproba un referendum local. Vezi ce teme vor să fie consultate!
- „La mulţi ani România, la mulţi ani Bistriţa!”
- Managementul participativ al biodiversităţii din Parcul Naţional Munţii Rodnei prezentat la sompozionul BIOTA din Cluj
Adaugă comentariu nou