Doi bistriţeni în Top 20 cei mai mari crescători de bovine din România

Sunt şi fermieri în România, dar şi în Bistriţa-Năsăud, care mizează pe o afacere în zootehnie, şi mă refer la creşterea vacilor de lapte şi de carne. Mai mult, creşterea animalelor este completată de procesarea proprie a laptelui şi a cărnii, dar şi de lanţuri de magazine. Aceştia sunt cei care fac într-adevăr o afacere profitabilă din agricultură.

          Ziarul Financiar a întocmit un top al celor mai mari crescători de bovine, bazat pe datele furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, luând în considerare efectivul de animale deţinut pe o singură firmă.

          Pe primul loc se situează familia Şoneriu din Braşov, care deţine firma CarmOlimp, cu un efectiv de 1755 capete. Podiumul este completat de familia Paraschiv (Pajo Holding – Prahova ) cu 1275 capete şi de Dimitrie Muscă (IAC Curtici – Arad) cu 858 capete bovine.

***

          Pe locul 15 apare  Agro-Carmolact, unde acţionar majoritar este Alin Simion Neagoş, cu nu mai puţiun de 661 capete. Societatea continuă una din cele mai vechi tradiţii româneşti, aceea de creştere a animalelor în vederea obţinerii producţiei proprii de lapte, întrucât laptele constituie materia prima în activitatea desfăşurată de firmă.
Mai mult, reţeaua de distribuţie a produselor MONOR este extinsă în Bistriţa, Târgu Mureş, Reghin, Cluj-Napoca şi Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Mediaş, Sighişoara, Braşov, cărora li se alatură mari distribuitori de produse lactate din Bucureşti, Iaşi etc. 

***

Agro-Ardeal, deţinută de Ioan Viorel Peica, se află pe poziţia 18 în topul întocmit de Ziarul Financiar, cu 642 capete bovine.

          “ECOLOGIC este cuvântul de bază al acestui secol şi spunem asta pentru că noi Agro Ardeal am înteles şi ştim că ecologic e bine şi de aceea putem să ne mândrim cu păşunile noastre care se întind pe hectare întregi, păşuni care sunt la dispoziţia fermei de viţei, asigurând un microclimat propice mediului ecologic. Pentru a avea siguranţa şi calitatea produselor noastre ... deţinem terenuri proprii pentru cultivarea furajelor atestate ecologic”, apare pe site-ul firmei bistriţene.

                           Reţeaua de distribuţie cuprinde magazine proprii în judeţul nostru (Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sângeorz- Băi, Feldru, Lechinţa, Maieru, Teaca, Prundu Bârgăului, Şieu, Reteag), dar şi în judeţele Cluj, Maramureş, Mureş şi Suceava, plus clienţi din Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Arad şi Bihor.

Comentarii

18/06/14 15:08

Distribuie in Romania sau in afara tarii?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5