Gheorghe Bălăjan (Dumitra): Nu o să mai dăm teren pentru Celula II, dacă nu se rezolvă problema hârtiei şi a plasticului

Primarul comunei Dumitra, Georghe Bălăjan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va iniţia o discuţie cu primarii celorlalte comune şi cu staff-ul Consiliului Judeţean, în vederea găsirii unei soluţii ca materialele reciclabilele precum hârtia şi plasticul să nu mai fie depozitate la Tărpiu, ci valorificate de operator. Acesta a menţionat că cetăţenii din Tărpiu sunt nemulţumiţi că aceste deşeuri ajung pe terenurile lor, iar în lipsa unei soluţii, nu va mai da teren pentru construirea Celulei II a depozitului ecologic.
„De anul trecut, de când au fost acele incidente, într-adevăr, Consiliul Judeţean prin ADI a intervenit şi nu au mai fost scurgeri de levigat. Ce-i doar pe primar, pe Consiliul Local şi pe dumitreni, în special locuitorii din Tărpiu... Intenţionez, într-un timp foarte scurt, săptămâna viitoare, să purtăm o discuţie cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi cu primarii şi în maxim o lună – două luni să găsim o soluţie împreună, să nu mai ajungă la groapa din Tărpiu cel puţin deşeurile din hârtie şi plastic. Obligatoriu va trebui să găsim această soluţie. Insist, putem da termen la primari. Altfel, când va urma Celula a II-a, noi o să fim mai atenţi, primarul şi Consiliul Local, locuitorii şi nu o să primească teren, dacă lucrurile nu vor fi 100% garantate”, a declarat primarul Bălăjan, în cadrul unei conferinţe de presă.
Edilul comunei Dumitra a recunoscut că atunci când a dat terenul pentru groapa de la Tărpiu, din lipsă de experienţă şi din dorinţa de a face un bine satului, a făcut o greşeală. „Recunosc, mi-o asum, dar de data aceasta vom fi atenţi. Insist foarte mult ca-n maximum două luni deşeurile de hârtie şi plastic să nu mai ajungă la groapă, să se selecteze. Trebuie să găsim soluţii pentru că legea ne obligă”, a explicat Gheorghe Bălăjan. Acesta a reiterat că Dumitra are în proprietate acel teren, că este o comună mare şi că nu va accepta să mai aloce teren, dacă nu vor fi garanţii de 100% că nu vor mai fi probleme. În opinia sa, primăriile au soluţii pentru colectarea selectivă, inclusiv achiziţionarea unor saci speciali, iar operatorul să le preia separat, iar în urma vânzării deşeurilor ar avea doar de câştigat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5