„Viitorul micilor oraşe”

La Bistriţa, prima conferinţă TED, cu idei care merită răspândite

În 31 martie, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa va găzdui TEDxBistriţa, conferinţă care va avea ca temă „Viitorul micilor oraşe”. Anunţul a fost făcut de Cristian Munthiu, curator TEDxBistriţa, deocamdată numele vorbitorilor nefiind date publicităţii. Organizatorii ne asigură, însă, că lista este formată din personalităţi, nu politice, care au ceva de spus pe această temă. „Obiectivul nostru este de a discuta, într-un mediu prielnic schimbului de idei, fără formalism, invitaţi de onoare, discursuri sforăitoare, idei care să schiţeze viitorul micilor oraşe”, precizează Munthiu. Potrivit acestuia, la această conferinţă vor avea acces maximum 100 participanţi, care se pot deja înscrie pe site-ul www.tedxbistrita.com, deocamdată fiind făcută menţiunea că participarea este gratuită.

Pe lângă conferinţa propriu-zisă, vor avea loc expoziţii, prezentări de gadget-uri şi va fi „amenajată” şi o alee a bloggerilor, care-şi vor putea scrie impresiile de la faţa locului. „Vrem să avem oameni mai bine informaţi. Nu este suficient să ne plângem, trebuie să şi acţionăm. Avem oameni interesanţi în toate domeniile, dar care nu au o platformă comună, sunt mici falii într-un orăşel mic precum este şi Bistriţa”, explică Cristian Munthiu, reiterând ideea că la această conferinţă îşi propune să promoveze doar ideile care merită răspândite.

În acest an, un astfel de eveniment ar urma să fie organizat în 20 noiembrie, conferinţa marcând Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Conferinţele TED sunt deja un fenomen mondial, cu peste 100 milioane fani în întreaga lume. Vorbim de o mişcare pornită în California, la jumătatea anilor 80, de către gânditori şi practicieni din trei domenii, care începeau să se prefigureze ca motoare ale dezvoltării omenirii. Având ca obiectiv popularizarea „Ideilor care merită răspândite”, conferinţele TED au devenit locul de unde cele mai importante şi spirituale personalităţi ale lumii îşi transmit ideile şi viziunea despre viitor. Printre vorbitorii de marcă îi putem aminti pe Bill Clinton, Bill Gates, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Bandson, Bono etc. Prescurtarea TED vine de la Tehnology, Entertaiment, Design.

Comentarii

25/02/11 07:36
Rudy Moca

Comunicand cu prietenul Silviu Costea, privind probabilitatea de a fi unul dintre ”performerii” shpikeri ai conferintei TEDx-Bistrita, din 31 martie, am propus ca tema :”Psihologia artei comunicarii inter/intraumane sub aspectul rezolvarii dilemei dintre stima si stigma de sine”. Tema poate fi extrem de provocatoare si incitanta tocmai prin dezabaterea unui segment de profunda analiza introspectiva a |(sub)constientului nostru , vis-a-vis de relatiile intr/interumane , inglobate in convietuirea multietnica a caracteristicii micilor orase ardelene. Cele cca.18-20 minute pot declansa idei, puncte de vedere, optiuni, dezbateri si ... (probabil) schimbari de atitudini comportamentale , care sa duca la formarea unui nou model de viata inter/intra comunitara , ca buna practica civica in dezvoltarea valorilor socio-umane din micile orase. ....................Rudy Moca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5