Municipalitatea va aloca teren Consiliului Judeţean pentru stadion, Sală Polivalentă, terenuri de sport. Creţu: În acest an, începem construcaţia Aquaparcului

Consiliul Local Bistriţa va dezbate în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind trensmiterea în proprietatea publică a judeţului Bistriţa-Năsăud a trei loturi de teren, cu o suprafaţă totală de aproximativ 17 hectare.

         „Alocăm încă trei loturi de teren, transferării în proprietatea Consiliului Judeţean, pentru realizarea unui stadion, a unor terenuri de sport şi a unor spaţii de parcare. În total, inclusiv aceste terenuri, pentru Consiliul Judeţean – sala de sport cu 3 ha, parcările – 2,7 ha, stadion – 6,7 ha, plus terenuri 4,6 ha. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este într-o poziţie foarte bună şi îşi poate permite financiar să realizeze obiective importante. Suntem bucuroşi că, terenul, pe care l-am scos din circuitul agricol şi nu l-am lăsat să fie păşune, să-l folosească 3-4 familii, intră acum în execuţie de proiecte în folosul tuturor cetăţenilor din municipiul Bistriţa”, a declarat primaril Ovidiu Creţu.

         Acesta a precizat că la Unirea, municipalitatea are închiriat un teren de 5,7 ha pentru aerodrom, 8 hectare vor fi amenajate ca Parc Dendrologic, printr-un proiect european, pârtia de schi cuprinde 6 ha, „Aquaparc-ul, a cărui construcţie va începe în acest an, cu 15 ha, şi 8 ha pentru Muzeul Satului”.

„Cert este că din suprafaţa totală de 274 de hectare, 250 de hectare sunt prinse în Planul Urbanistic Zonal, 60 de hectare au proiecte care se vor realiza în următorii 2 sau 3 ani, lucru care, din punctul meu de vedere, este foarte important, pentru că acolo este zona cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a explicat primarul Creţu.

         Acesta a menţionat că „Aquaparc-ul este în faza de finalizare a proiectului”, care va fi predat până cel târziu în 15 aprilie. „Asta înseamnă că din 15 aprilie declanşăm procedura de contractare a lucrărilor, şi în trei luni de zile, în luna august sau luna septembrie să înceapă lucrările efectiv. Pe lângă bazine inetrioare, exterioare, tobogane, proiectul are o continuare. Vine cu un bazin de înot cu dimensiuni olimpice şi cu bazine cu apă sărată şi cu apă sulfuroasă. Apă sulfuroasă avem într-un singur loc în judeţ, la Viişoara, despre care mi-a spus domnul Chintăuan de la Muzeu, apă pe care o vom aduce să vindecăm bolnavii”, a precizat Ovidiu Creţu.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5