Nimigea – comună mare, cu nevoi mari…

Comuna Nimigea, una dintre cele mai mari unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, are în componenţă un număr de 8 sate – Nimigea de Jos, Mocod, Mititei, Nimigea de Sus, Floreşti, Mogoşeni, Tăure şi Mintiu. O populaţie de 5.700 de locuitori şi o suprafaţă de 9.986 hectare.

În aceste zile, în „febra” elaborării bugetului pe 2010, primarul Mircea Gavrilă Runcan insistă în susţinerea obiectivelor prioritare pentru comunitatea locală, precum: modernizarea drumurilor; construcţii - reparaţii-utilităţi la unităţile de învăţământ; implementarea „master planului pentru aducţiunea de apă”; participarea la construirea gropii ecologice – Tărpiu ş.a.

Demersul primarului la factorii de decizie judeţeni, la preşedintele Liviu-Mihai Rusu, susţine necesitatea sprijinului, în continuare, privind suplimentarea fondurilor alocate. Având în vedere ponderea comunei Nimigea şi complexitatea obligaţiilor cu care se confruntă autoritatea locală.

Pentru cei 32 asistenţi personali şi 12 persoane cu indemnizaţie, fondurile alocate ajung… până în iunie

Nu trebuie să faci investigaţii deosebite, ca să constaţi care sunt problemele cu care se confruntă administraţia comunei, în domeniul social.

…Zi de muncă, obişnuită. Oameni care se adresează personalului primăriei pentru diverse chestiuni. Nu puţini bat la uşa primarului însuşi. Sunt primiţi cu solicitudine, ascultaţi cu răbdare. „Iată-ne spune primarul Runcan – una din problemele cu care suntem asaltaţi este problema plăţii salariilor celor 32 de asistenţi personali (pentru persoane cu handicap) şi a 12 persoane cu indemnizaţie, tot pentru persoane cu handicap. Suma ce ne-a fost alocată, de 208.000 lei, nu este nici pe jumătate din suma necesară pentru plata acestora. Resursele proprii nu ne permit alocarea de fonduri pentru plata lor. Încât, vom fi obligaţi ca în luna iunie să nu mai facem plăţi pentru însoţitori şi indemnizaţia persoanelor cu handicap.

În consecinţă, va trebui ca din iunie, cum spuneam, să facem documentaţia de trecere în şomaj a însoţitorilor persoanelor cu handicap. Iar indemnizaţiile rămân neplătite – până când nu se vor aloca fondurile necesare… Este o situaţie gravă, în faţa căreia nu putem lua nicio altă măsură, neavând fondurile alocate”, încheie Mircea Runcan prezentarea unei situaţii îngrijorătoare.

Întrebăm, la rândul nostru, care va fi răspunsul forurilor de resort?

Vom continua, în ediţia de mâine, cu relatări din comuna Nimigea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5