Primarul Anchidim Pavelea i-a cerut ministrului Finanţelor sprijin pentru plata datoriilor generate de ajustarea preţurilor la un proiect cu finanţare europeană

            Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, l-a interpelat pe ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe tema prevederilor Ordonanţei 64/2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

         „Domnule ministru, am şi eu o problemă. Anul trecut s-a dat Ordonanţa 64 privind ajustarea preţurilor. Am făcut act adiţional cu firma (n. n. – executantul), aveam finanţare din fonduri europene, fondurile europene nu mi-au dat nimic şi acum am arierate, factura de la firmă de 500.000 lei. Vă rog frumos, dacă se poate, să ne ajutaţi pentru arierate, întrucât am încercat să iau un credit de la Trezorerie şi nu mi-au acceptat pentru că nu am „lucrare în continuare”. Lucrarea s-a terminat anul trecut, am depus şi actul adiţional şi facturile de la constructor. Vă rog să ne ajutaţi, întrucât băgăm constructorul în faliment dacă nu sprijinim acest lucru. Vă rog să luaţi măsuri să ne sprijiniţi. Pe PNDL, s-a plătit. Cei de la OJFIR spun „Guvernul a dat, Guvernul să vă dea””, a spus primarul Anchidim Pavelea.

„Întotdeauna am ajutat primăriile. Ajustările am încercat să le plătim din fonduri europene”, a spus ministrul Marcel Boloş, care a preluat dosarul de la primarul Pavelea, pentru a căuta soluţiile. 

Comentarii

19/08/23 14:59
Paul

Comuna Runcu Salvei a fost înființată prin Legea Nr. 67 din 23 martie 2005, publicată în Monitorul Oficial Nr. 251 din 25 martie 2005, prin desprinderea satului Runcu Salvei de comuna Salva. Comuna Runcu Salvei este formată numai din satul de reședință cu același nume. Inafara de Runcu Salvei în județul Bistrița-Năsăud au mai fost infiintate comunele: Ciceu-Mihăiești (2005), Dumitrița (2002), Negrilești (2002), Poiana Ilvei (2003) . Cel mai grav este faptul că există comune care nu au resurse nici pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a aparatului administrativ din primărie. Evident, se impune o reforma administrativ- teritorială trebuie să ducă reducerea numărului de judete după care intr-un timp rezonabil, să urmeze asocierea comunelor si nu la comasarea lor fortată, facută din birou după ureche.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5