Prof. Mircea Romocea, primarul oraşului Năsăud: „În cel mai scurt timp posibil vom reabilita străzile în pantă, afectate de apa pluvială”

Legislativul local năsăudean s-a întrunit de două ori în această lună în şedinţe extraordinare, fiind necesară dezbaterea şi aprobarea unor proiecte de hotărâre care nu puteau fi amânate până la şedinţa ordinară.
Astfel, în prima şedinţă, aleşii locali au votat în unanimitate pentru revocarea HCL privind însuşirea modificării şi completării inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al oraşului Năsăud prin înscrierea în domeniul public a unui imobil-teren în suprafaţă totală de 7.144 mp, reprezentând spaţiu verde, drum de acces, jocuri pentru copii, teren de tenis, situat în intravilanul oraşului.
„După adoptarea acestei hotărâri aşteptăm adoptarea a două hotărâri de guvern: una de cuprindere în domeniul public al Statului Român şi darea în administrarea Ministerului Mediului şi schimbărilor climatice – Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, iar cea de-a doua hotărâre de guvern referitoare la transmiterea din domeniul public al Statului Român şi din administrarea departamentului precizat anterior, în administrarea domeniului public al oraşului Năsăud”, a precizat primarul oraşului, prof. Mircea Romocea.
Cea de-a doua şedinţă extraordinară a avut ca obiect aprobarea a două acte adiţionale referitoare la contractul de concesiune privind Delegarea prin Concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale şi managementul Staţiilor de Transfer şi al Centrelor de Colectare din judeţul B-N.
Aşa cum preciza primarul Romocea, predarea amplasamentelor libere de sarcini pentru montarea pubelelor s-a realizat cu întârziere, că nu s-au respectat amplasamentele stabilite iniţial, fapt pentru care data de predare s-a prelungit până la 31.10.2014.
De asemenea, activitatea de contractare a început din data de 14.07.2014, vechiul contract fiind expirat, fiind absolut necesară începerea activităţii de salubrizare cu noul operator. Până la predarea definitivă a infrastructurii şi încheierea contractelor de salubrizare s-a propus în Adunarea Generală a Acţionarilor de la ADI Deşeuri Municipale, păstrarea sistemului actual de plată a activităţii până la data de 31.12.2014.
„Prin Legea nr. 99/2014 care modifică Legea nr. 101/2006, se instituie obligativitatea autorităţilor publice locale de a stabili o taxă specială din care să se deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiilor efectuate de către operatorul utilizator fără contract de prestări servicii de salubrizare.
În şedinţa ordinară de mâine (n.r. 31.07.2014), se va iniţia acest proiect de hotărâre, cuantumul taxei va fi stabilit în baza unei fişe de fundamentare pe elemente de cheltuieli, întocmită de operator”, a precizat primarul Mircea Romocea.
x x x
În altă ordine de idei, s-a precizat faptul că străzile în pantă, afectate de scurgerile de apă pluvială: Griviţei, Avram Iancu şi Emil Rebreanu (cunoscută sub denumirea veche Coastei 2) vor fi reabilitate în cel mai scurt timp posibil.
Investiţia va fi suportată din bugetul local şi constă în lucrări de asfaltare, realizare trotuar cu şanţuri pluviale.
„În aceste zile demarează lucrările la strada Emil Rebreanu (Coastei 2), licitaţia fiind câştigată de firma Dimex 2000 Company Rebra. Investiţia este în sumă de 237.000 lei, fără TVA şi are ca termen de finalizare sfârşitul lunii octombrie a.c.
Urmează ca în prima parte a anului 2015 să se efectueze şi celelalte lucrări similare la străzile din oraş amintite mai sus, dar şi la cele laterale din cartierul Liviu Rebreanu”, a ţinut să precizeze primarul Mircea Romocea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5