Rugăciune ecumenică, iniţiată de Consiliul Judeţean, la vremuri de încercare pentru întreaga omenire
Cultele religioase din județul nostru au fost împreună la rugăciunea ecumenică, organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în contextul pandemiei care a cuprins lumea întreagă, rugând pe Bunul Dumnezeu să înceteze această boală molipsitoare.
Alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a fost şi primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, şi subprefectul Decsei Attila. "În rugăm pe Bunul Dumnezeu să rămână cu faţa la noi, chiar dacă nu suntem vednici. (...) Acest popor a avut şansa, în urmă cu doi ani de zile, să întoarcă faţa către Dumnezeu atunci când a fost Referendumul pentru familie. Ne bazăm pe bunătatea nemărginită şi capacitatea lui Dumnezeu de a ne ierta şi eu sper că în viitor vom arăta că am greşit şi ne vom întoarce faţă către EL", a spus preşedintele Moldovan, în debutul acestui eveniment.
Primarul Ioan Turc a menţionat că, deşi avem convingeri politice diferite, năzuinţe diferite, numitorul comun este Hristos. „Acest moment este cât se poate de normal şi sunt deplin încredinţat că este plăcut în faţa lui Dumnezeu. Să ne deschidem sufletele, să fim prezenţi în modul cel mai curat, autentic, pentru ca efectul acestei rugăciuni să fie unul cuprinzător. Pe Dumnezeu nu putem să-l păcălim”, a spus primarul Bistriţei.
Subprefectul Decsei Attila a menţionat că au trecut sărbătorile pascale pentru creştinii romano-catolici, reformaţi şi evanghelici. „Iisus Hristos a Înviat, a învins moartea. Acest mesaj trebuie să-l urmăm şi noi mai ales în momentul de faţă când întreaga omenire se confruntă cu o pandemie”, a declarat subprefectul Decsei.
Au răspuns invitaţiei Mitropolitul Andrei, protopopul greco-catolic Ioan Frişan, preşedintele Cultului Penticostal – Victor Câmpeanu, părintele protopop romano-catolic Gered Peter, preotul reformat Andras Peter.
”Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală.”
Evenimentul s-as desfăşurat respectând toate prevederile legale, regulile sanitare și distanțarea socială, în contextul pandemiei de CoVid-19.
Citiţi şi:
- Întâlnirea sufletelor
- Rugăciune ecumenică la Biserica Evanghelică. Un deceniu de la tristul eveniment din inima Bistriţei
- Declaraţia de la Bistriţa a şase biserici istorice
- Octava de rugăciune, la Bistriţa: Te rugăm să ne întăreşti în dorinţa de unitate pentru ca lumea să creadă
- Evenimente în premieră la Zilele municipiului Bistriţa
Comentarii
Motto:
"Nu te sfii; fii ostentativ crestin si mai ales ostentativ de nuanta adoptată prin capriciul evenimentelor, de locul unde te găsesti. Adoră cu sfidătoare nerusinare publică pe Dumnezeu, pe Crist, pe Maica Domnului; urlă pe dinaintea icoanelor, dă fuga după popi si sărută-le marginea vesmântului, mănâncă prescură cu apă, cu vin si tuică,indiferent. "
(Tudor Arghezi- Rețete)
Nu te rogi zgomotos afisându-te in public pentru a te face remarcat. Discreţia, este elementul esential al smereniei, foarte importantă pe planul rugăciunii. Căci spune un proverb ce merită a fi reţinut: „Un minut de discreţie valorează mai mult decât o oră de înţelepciune“. Discreţia preferată înţelepciunii! Iar un alt proverb spune despre opuşii celor smeriţi, că „indiscreţii nu au loc nici în iad!“ De aceea, virtutea discreţiei trebuie s-o vedem cu deosebire la vameşul pe care ni-l dă exemplu Mântuitorul, încercând, desigur, s-o imităm şi noi, fie în biserică, fie acasă, la serviciu, pe stradă sau în oricare alt loc, în bucurie sau tristeţe, în sănătate şi boală, deţinători de funcţii mari, sau în condiţia de simpli cetăţeni.
Motto:
"Pe Dumnezeu nu putem să-l păcălim”,
(Ioan Turc )
Această afirmatie a primarului Bistriţei rostită la rugăciunea ecumenică, iniţiată de Consiliul Judeţean parcă ar fi făcută la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean- Radu Moldovan, cel care în 2019 odată cu mutarea troitei revolutiei din Piata Petru Rares în cimitirul municipal, crezând că îl poate păcăli pe Dumnezeu, nu a suflat nimic despre această blasfemie. El l-a scos în fată pe prefectul de atunci Ovidiu Frent, care a spus o mare prostie, cum că Piata Petru Rares nu era un loc potrivit pentru troita revolutiei. Evident toată lumea stie că, Piata Petru Rares este singurul loc din Bistrita care are legătură cu revolutia din decembrie, 1989. De aceea, prefectul a încasat bobârnacul din partea societătii civile care a cerut să fie readusă troița ridicată în memoria martirilor Revoluției Române din Decembrie 1989 înapoi în Piața Petru Rareș.
De data asta Radu Moldovan a invocat esecul de la Referendumul pentru familie, cerzând că-l poate păcăli pe Dumnezeu cu un subiect care pentru poporul român nu există. Si exemplele ar putea continua.
Ioan Turc s-a dovedit a fi un foarte bun orator si cu prilejul participarii sale la rugăciunea ecumenică organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, numai că pentru functia de primar al Bistritei acest lucru reprezintă prea putin (Vezi: https://www.facebook.com/100051890941780/videos/278762807196749/)
Cu toate că primarul Ioan Turc început bine mandatu său cu inlăturarea strutilor si merelor de plastic de pe străzile orasului, totusi mai e mult de făcut până la corectarea tuturor aberatiilor din perioada administratiei Cretu, care au adus orasului Bistrita „faima” nefericită de Caracalul Ardealului.
Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei...
Adaugă comentariu nou