Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud au studiat noțiuni de antreprenoriat în cadrul proiectului Erasmus + ”Active, creative, enterprising”

    În perioada 24 – 28 februarie 2020, șapte elevi însoțiți de doi profesori ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud au participat la activități din cadrul proiectului Erasmus + ”Active, creative, enterprising” desfășurate la Spoleczna Szkola Podstawowa nr. 3 ”Debinka” din Poznan, Polonia.

Prin intermediul acestui proiect se urmăreşte obţinerea unor rezultate superioare în ceea ce priveşte competențele de comunicare într-o limbă străină şi de interrelaţionare, competenţele specifice TIC și formarea unei gândiri antreprenoriale, care îi va ajuta în viitor să fie independenți și inovatori, să-și asume riscuri, să accepte provocări și să caute soluții creative, indiferent dacă vor lansa o afacere sau se vor angaja.

            Săptămâna de lucru a debutat cu primirea delegațiilor țărilor participante de către echipa managerială a școlii gazdă, însoțită de profesorii implicați în proiect. Gazdele au pregătit un moment festiv la care a participat și un invitat special, BIZUU, designer vestimentar local recunoscut la nivel european.

            În cadrul acestei întâlniri, au avut loc workshop-uri de lucru pe teme de prezentare, relaționare și creativitate, pentru realizarea unui Newsletter în aplicația Canva, studierea unor noțiuni elementare de economie socială, s-au analizat exemple de bune practici în învățarea economiei și a antreprenoriatului, s-a studiat structura unui plan de afaceri minimal și noțiuni de leadership. Elevii au învățat să lucreze în echipă și să comunice în limba engleză cu elevi din țările partenere în cadrul unor activități și concursuri: ”Escape room”, ”QUEST”.

            Elevii și profesorii au vizitat Universitatea de Economie și Business din Poznan, unde au participat la workshop-uri de story telling și neuromarketing. La Muzeul Rogalowe, elevii au învățat cum să prepare cornuri după rețete vechi. De asemenea, s-au organizat excursii didactice la Muzeul de Istorie ICHOT Poznan, la Muzeul Palatului Rogalin și la galeria de artă.

            Ultima zi din cadrul întâlnirii a fost rezervată activităților de evaluare.

Întâlnirea cu elevi din alte țări europene le-a stimulat dorința de cunoaștere și le-a dezvoltat capacitatea de socializare și de comunicare în limbi străine. Ei au avut prilejul să-și demonstreze competențele de lucru pe calculator, abilitățile artistice și de socializare, dezvoltându-și creativitatea. Vizita de lucru în Polonia a fost un schimb de experiență cu certitudine benefic pentru dezvoltarea laturii europene a activităților derulate în școala noastră.

            Coordonator echipa de proiect,

                 Prof. Greabu Maria

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5