Cum recunoști spondiloza cervicală? Simptome și tratament

Durerile care apar la nivel cervical, odată cu înaintarea în vârstă pot fi provocate de spondiloza cervicală sau osteoartrita spinală. 

Deși nu este o afecțiune gravă, aceasta îți poate afecta calitatea vieții, fiind o afecțiune comună a coloanei vertebrale.  Aceasta se poate manifesta în orice segment al coloanei vertebrale, dar este frecvent întâlnită în zona cervicală. 

Datorită proceselor degenerative care au loc la nivelul discurilor intervertebrale și al structurilor osoase, aceasta poate fi extrem de dureroasă pentru că afectează articulațiile și discurile din coloana cervicală, care se află în zona gâtului. 

Una dintre cele mai frecvent întâlnite cauze ale spondilozei cervicale este uzura cartilajului și a oaselor, care încep să se descompună treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, se pierde lichid și acestea devin mai rigide. 

Spondiloza cervicală se poate manifesta inclusiv la persoanele cu vârstă mijlocie dar și la cele cu vârstnice și în cazuri foarte rare este progresivă. 

 Simptomele și semnele spondilozei cervicale

Spondiloza cervicală se poate manifesta prin următoarele simptome:

·         Cefalee (dureri de cap);

·         Vertij (stări de amețeală);

·         Tulburări de echilibru;

·         Gât înțepenit și dureros;

·         Durere și rigiditate a coloanei;

·         Dureri de umeri;

·         Furnicături sau amorțeală la nivelul membrelor superioare;

 Tratamentul spondilozei cervicale

Tratamentele pentru spondiloză sunt nechirurgicale și foarte eficiente iar acestea se concentrează pe ameliorarea durerilor, pentru ca pacientul să ducă o viață cât mai normală dar și pe  reducerea riscului de deteriorare permanentă.  

Majoritatea tratamentelor pentru spondiloză sunt relativ ușoare, precum fizioterapia pe care o poți face la FizioLife Medica în București. Aceasta  abordează tehnici de fizioterapie pentru a reduce inflamația locală a oaselor, decongestionarea vaselor și a nervilor fini dar și creșterea mobilității. 

În cele mai multe cazuri metodele nechirugicale aduc rezultate foarte bune. 

Iată ce tratamente sunt eficiente în ameliorarea durerilor cauzate de spondiloza cervicală. 

 Tratament medicamentos pe bază de analgezice care acționează împotriva durerii. Efectele acestui tratament sunt de scurtă durată și pot cauza alte probleme, dacă ai anumite afecțiuni gastrice. 

 Imobilizarea este unul dintre tratamentele la care poți apela în cazul spondilozei cervicale, în special atunci când durerile sunt foarte mari sau când se manifestă și simptome precum scăderea forței musculare la nivelul brațelor. 

Imobilizarea se face  prin purtarea unui guler cervical sau a colarului care poate fi rigid, semi rigid sau moale.  Te poți folosi și de un prosop sau un fular în acest caz. 

    Fizioterapia  aduce cele mai bune rezultate în spondiloza cervicală și nu are contraindicații decât în bolile de inimă, bolile respiratorii sau tumori. 

Beneficiile de care poți bucura în urma fizioterapiei pe care o poți face la fiziolife.ro sunt:

·         Ameliorări ale dureriii coloanei vertebrale;

·         Reducerea inflamației locale a oaselor;

·         Decongestionarea vaselor și a nervilor fini;

·         Recăpătarea mobilității coloanei;

·         Încetinirea procesului de artroză. 

  Electroterapia este terapia cau folosește în scop terapeutic curenți a diverselor forme de energie electrică a organismului. Acestea sunt foarte subtile, și nu reprezintă un pericol pentru sănătate. 

Indiferent de forma pe care o alegi pentru electroterapie, se recomandă să treci prin procedurile de electroterapie de 2 ori pe an la un interval de 6 luni, ca prevenție și mai des doar la recomandarea medicului. 

 Balneoterapia este recuperarea medicală care se face în bazele de tratament din România precum Băile Sovata, Herculane, Techirghiol, Felix, Olănești etc. iar aceste băi sunt foarte benefice pentru spondiloză cervicală. Inclusiv împachetările cu nămol sunt eficiente în această afecțiune. 

 Masajul terapeutic se concentrează în special pe relaxarea musculaturii spatelui pentru a permite mobilizarea articulațiilor coloanei dar și pentru a reduce durerea și a îmbunătăți circulația locală. 

    Kinetoterapia se face în mod special după ședința de masaj terapeutic, pentru că musculatura este deja încălzită iar exercițiile vor fi mult mai ușor de făcut dar și mai eficiente. 

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5