Bistriţa-Năsăud vă mulţumeşte!
Halterofilul medaliat olimpic cu bronz Răzvan Martin, jucătorul de tenis de masă Adrian Crişan (locul V), gimnaştii Marius Berbecar şi Cristian Băţagă /locul 10 cu echipa) au fost primiţi ieri, în cadru festiv, acasă, adică la Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, locul unde au crescut ca oameni, caractere şi sportivi. Din păcate, Gabriel Sîncrăian nu a putut participa la acest eveniment.
Deşi obişnuiţi mai mult cu sălile de antrenament sau de concurs, olimpicii nu s-au fâstâcit nici în faţa oficialităţilor – primarul Ovidiu Creţu, vicepreşedintele CJ – Alexandru Pugna şi subprefectul Ovidiu Frenţ – nici în faţa jurnaliştilor. Şi nici nu ar fi avut de ce…
După mulţumirile adresate de directorul CSM Bistriţa – Adrian Moldovan, sportivii au primit doar distincţii din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, prin directorul Constantin Florian, la fel ca şi o parte din colectivele tehnice ale acestor discipline.
De altfel, DJST BN a ţinut să iniţieze, pentru aceste rezultate deosebite ale sportului bistriţean, un Trofeu de Excelenţă, acordat din patru în patru ani, „pentru promovarea olimpismului şi a idealurilor olimpice”. Alături de sportivii de la Jocurile Olimpice, post-mortem, trofeul i-a fost acordat antrenorul emerit Gheorghe Bozga, dar şi antrenorilor Marian Filipaş şi Emilian Bulbuc şi „speranţei sportului românesc” pentru JO 2016 Rio de Janeiro – Bernadette Szocs, toţi de la tenis de masă. De la gimnastică, au fost distinşi, pentru munca lor, tehnicienii Liviu Pop, Vasile Ioan Vug, Lucian Alexa, Adrian Ianculescu, Emil Popescu şi Mirela Puşa Vug, dar şi directorul LPS Bistriţa, Augustin Pop. Mugur Saranciuc şi Ovidiu Fătu au primit aceste trofee pentru rezultatele obţinute de copiii lor de suflet la haltere. Normal, nu au fost omise nici oficialităţile bistriţene, însă „uitate” doar pentru prezent, nu şi pentru viitor au fost numele Rodicăi Drăguş – filiala judeţeană a Academiei Olimpice Române şi M. Wagner, „finanţistul” sportului bistriţean.
Pentru sportivi, recompensele materiale vor veni, în perioada imediat următoare, de la Guvern, Consiliul Local Bistriţa, Consiliul Judeţean, dar şi de la CSM Bistriţa.
De altfel, primarul Ovidiu Creţu a anunţat că, în şedinţa de săptămâna viitoare, Consiliul Local va aproba acordarea unor sume de bani pentru reprezentanţii Bistriţei la JO Londra, iar până la sfârşitul lunii, Răzvan Martin îşi va primi cheile de la un apartament. Astfel, „bistriţenii spun mulţumesc” pentru cinstea de a fi reprezentaţi la cel mai înalt nivel sportiv. Din partea Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Alexandru Pugna a precizat că va fi acordat un premiu de 5.000 euro doar pentru Răzvan Martin.
Dacă aceste premii vin acum strict pentru aceşti sportivi, pentru susţinerea cât mai multor ramuri sportive, Instituţia Prefectului va înfiinţa un grup de lucru care vizează susţinerea performanţei în sport. „Nu avem foarte multe ocazii să fim mândri de noi înşine , nu ştim nici câţi suntem, nu ştim nici ce suntem, iată că la Londra voi ne-aţi demonstrat că România, deşi traversează o profundă criză în diverse domenii, în sport se păstrează, totuşi, performanţa”, remarca subprefectul Ovidiu Frenţ.
Răzvan Martin: Medalia aceasta mi-am dorit-o dintotdeauna
Halterofilul Răzvan Martin, medaliat cu bronz la categoria 69 kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat, la întâlnirea cu presa că şi-a dorit această medalie dintotdeauna. „Mi-am dorit foarte mult, mi-am dorit o medalie dintotdeauna. De aceea am fost şi la Beinjing, în 2008, să văd cum este şi să mă pregătesc pentru Londra 2012. Cred că am realizat o performanţă, sper ca, în continuare, să fie şi mai mare”, a precizat Martin.
Sportivul legitimat la CSM Bistriţa a ţinut să menţioneze că, în 2016, rezultatele vor fi probabil mai slabe şi asta pentru că baza de selecţie se reduce din ce în ce mai mult.
„Eu cred că la Rio vom fi mai puţini şi cu mai puţine rezultate, pentru că nu este nimic în spate. Se retrag unii şi nu mai rămâne nimic. (…) O medalie şi merg o sută de sportivi, cum vi se pare? Normal? La Olimpiadă ar trebui să meargă numai cine merită”, a explicat pragmatic Răzvan Martin.
De altfel, şi gimnastul Marius Berbecar, transmitea părinţilor care nu-şi mai îndrumă copiii către sălile de sport să nu le mai cumpere calculatoare.
În ceea ce-l priveşte rezultatul remarcabil obţinut de Adrian Crişan, într-un sport aproape rezervat asiaticilor, el a spus, modest, că dorea să nu fie doar un turist la Londra şi că şi-a propus să câştige cât mai multe meciuri. „Am vrut să fac o performanţă frumoasă şi mă bucur foarte mult pentru treaba asta”, a punctat el.
Citiţi şi:
- Olimpicii de la Londra- sportivii anului 2012 în Bistriţa-Năsăud
- Halterofilul Răzvan Martin aduce a treia medalie pentru Bistriţa în istoria Jocurilor Olimpice!
- Mesajul Direcţiei judeţene pentru sport şi tineret pentru olimpicul Răzvan Martin
- Răzvan Martin, recompensat de Filadelfia Turism și Record Construct cu un sejur all inclusive în stațiunea Mamaia, pentru performanța de la Olimpiadă
- Olimpicii Bistriţei, oameni care s-au ridicat deasupra locului şi a timpului
Adaugă comentariu nou