Radu Moldovan: Sângeorz Băi primeşte de la Guvern de două ori mai mult ca Becleanul şi Năsăudul la un loc!
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că sumele avute la dispoziţie pentru echilibrarea bugetelor locale sunt prea mici pentru a putea îndrepta repartizările făcute de Finanţe, în baza unei formule „necunoscute” transmise de la ministerul de resort. Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean nu poate fi acuzat că îndreaptă banii spre primăriile PSD, în contextul în care Sângeorz Băi beneficiază de o alocare de 7,9 milioane lei, municipiul Bistriţa nu primeşte niciun ban, iar oraşele Beclean şi Năsăud în jur de două milioane lei.
„A început manipularea şi dezinformarea. Ştiţi că sumele de echilibrare se repartizează în cotă de maxim 20% de către Consiliul Judeţean. Am primit adresele oficiale de la ANAF, din păcate veţi vedea că nu s-a respectat nicio lege. (...) Cele trei oraşe au aceeaşi populaţie, plus minus câteva sute de persoane. Anii trecuţi au avut sumele echilibrate. În momentul de faţă şi-au permis, pentru că avem o singură primărie de oraş cu săgeata care-i va înţepa din ce în ce mai tare pe români, să dea 2 milioane la Beclean, două milioane şi un pic la Năsăud, 7,9 milioane la Sângeorz Băi, dublu faţă de celelalte două oraşe. Aş fi vrut să reglez aceste lucruri din echilibrare, dar nu am cum pentru că nu am sumele necesare. Am încercat împreună cu colegii mei, în urma unei analize foarte serioase făcute de Direcţia Economică, să echilibrăm puţin lucrurile. Am încercat să păstrăm un echilibru indiferent de ce partid reprezintă primarul care administrează comunitatea. Comunitatea este una a judeţului Bistriţa-Năsăud, indiferent că e de pe Câmpie, Valea Someşului sau în altă parte şi am încercat să echilibrăm inechităţile şi nedreptăţile majore pe care le-a făcut Guvernul Orban pentru prima dată, nerespectând niciun fel de regulă”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.
În context, vicepreşedintele Ioan Ţintean a precizat că, aşa cum au fost transmise datele de la Finanţe, nu s-a mai ţinut seama de populaţia, suprafaţa şi gradul de încasare de la nivelul UAT-urilor. „Erau cele trei criterii care aduceau o formă de echilibru atunci când se făcea bugetul. Evident că nu se mai regăsesc, au fost scoase în totalitate, chiar sunt curios profesional să văd pe ce formulă s-a făcut bugetul din cote defalcate”, a explicat vicepreşedintele Ţintean.
Iată sumele care au fost repartizate prin deciziile de la Finanţe şi cele propuse pentru echilibrare de Consiliul Judeţean!
Citiţi şi:
- Destinațiile exotice- punctul de relansare al turismului în 2020
- 20 curiozități despre apa minerală
- Urmează să îi cumperi cadou unei femei din viața ta? Nu pleca la cumpărături fără să citești LISTA cu SFATURI
- Cele mai populare jocuri de păcănele: Top 10 sloturi online
- O mănăstire din judeţ va deschide un centru pentru copii orfani
Adaugă comentariu nou