5 motive care te vor determina sa nu amani vizita la dentist pentru un detartraj

Din pacate, in societatea moderna actuala, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu probleme de natura stomatologica. Fie ca este vorba despre o simpla carie, fie ca este vorba despre o parodontoza in stadiu avansat, pacientii trebuie sa acorde o maxima importanta atat igienei orale, cat si vizitelor la medicul stomatolog.

Amanarea unei vizite poate duce la probleme mult mai grave, la probleme de natura estetica si de sanatate. De cele mai multe ori, un detartraj se va dovedi un serviciu stomatologic salvator pentru pacientii care se confrunta cu placa bacteriana si cu tartru, care cauzeaza, de foarte multe ori, deteriorarea si chiar pierderea dintilor.

 Pentru un zambet luminos si o respiratie proaspata, din sase in sase luni pacientii trebuie sa ia in calcul prezentarea la medicul dentist pentru o sedinta de igienizare profesionala si de detartraj.

 Ce este detartrajul si cum se efectueaza aceasta procedura

Detartrajul este o procedura stomatologica ce se realizeaza in cadrul unui cabinet specializat, de catre medicul specialist, si presupune indepartarea tartrului; procedura nu afecteaza gingia si nici smaltul dintilor si nu este deloc dureroasa. Dupa indepartarea completa a blocurilor de tartru, se realizeaza si un periaj profesional, pentru inlaturarea particulelor de tartru ramase pe suprafata dintilor.

 Detartrajul se poate realiza in mod clasic, cu instrumentele din dotare, sau modern, cu ultrasunete. In aproape toate cabinetele de medicina dentara se practica detartrajul profesional cu ultrasunete.

 Cinci motive pentru a te prezenta la stomatolog pentru un detartraj profesional

Primul motiv pentru care pacientii nu trebuie sa amane vizita la medicul dentist pentru un detartraj este acela estetic. Gratie acestei proceduri se elimina depunerile galben-maronii de tartru, dintii vor parea mai curati si mai luminosi, iar zambetul va fi mai alb si mai atragator.

 In al doilea rand, pacientii nu trebuie sa amane vizita la dentist in cazul unui detartraj pentru ca astfel vor reduce riscul dezvoltarii afectiunilor gingivale si parodontozei. Tartrul patrunde in gingie si afecteaza tesuturile inconjuratoare, iar, daca nu este indepartat, poate duce la retractie gingivala si la parodontoza.

 In al treilea rand, eliminand tartrul si placa bacteriana, se descopera din timp potentialele carii, fie ele cat de mici. Tartrul poate sa mascheze existenta cariilor si acestea pot evolua pe dedesubt, pana cand va fi nevoie de o interventie mai ampla de curatare si de obturare.

 In al patrulea rand, detartrajul ajuta beneficiarii sa se bucure de o respiratie fresh, obtinand un efect de improspatare al acesteia si eliminand halena. Desi dupa detartraj dintii vor fi ceva mai sensibili timp de cateva zile, dupa ce aceasta perioada trece, pacientul va putea consuma din nou alimente colorate, iar respiratia va ramane proaspata.

 Nu in ultimul rand, o sedinta de detartraj va albi putin dintii si va elimina petele de cafea, ceai, tigara, petele galbene sau maronii, care pot afecta nu numai aspectul estetic al zambetului pacientului, ci si ascensiunea lui sociala, crearea unor legaturi de prietenie sau amoroase.

 Participarea anuala sau bianuala la o sedinta de detartraj va avea rezultate vizibile asupra igienei dentare, iar sanatatea dintilor se va mentine o perioada indelungata.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5